BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

luni, 21 octombrie 2013

SILVIA KERIM-82 DE ANI DE LA NASTERE

      Nascuta la Bucuresti, absolventa Facultatii de Limba si Literatura Franceza. A debutat ca ziarista la Contemporanul, Romania libera etc. precum si la revista Cinema si prestigioasa revista Secolul 20. A lucrat apoi la Radio Romania la Directia Culturala, in redactia "Teatru la microfon", "Teatru la microfon pentru copii". A fost Sef al Sectiei Arte. A lucrat ca producator delegat la Casele de Filme din Cadrul Consiliului Culturii semnand in aceasta calitate. A colaborat cu regizori ca: Mircea Daneliuc, Alexandru Tatos, Mircea Veroiu, Nicolae Corjos, Sergiu Nicolaescu. Ulterior a lucrat la AnimaFilm, in functia de redactor-sef al sectiei de scenarii. 
    A creat serialul pentru copii "Casuta cu povesti" (scenariu si regie), difuzat de TVR 1 si TVR 2 in anii 1995-1996. Este autoarea musicalurilor pentru copii Mary Poppins, Frumoasa din padurea adormita, Micuta Dorothy, Gulliver. Muzica - Marius Teicu. Scrie carti apreciate de memorialistica: Ponica, o legenda; Vedere din Parfumerie; Fereastra de la Venetia; Amintirea ca un parfum... Rasplatite cu premiile Uniunii Scriitorilor, "Premiul special al Presedintelui" UNITER; este nominalizata de Ministerul Culturii pentru "Premiul National la categoria ARTE".
     Detine Ordinul "Meritul Cultural - in grad de Cavaler" acordat de presedintele Romaniei in anul (2004). A fost declarata "Femeia anului 2004", titlu acordat de American Biographical Institute.
    Este autoarea a numeroase carti pentru copii, premiate toate: Bunica Alba, Poarta de sticla, Semnul de iarba, Povestiri despre prietenii mei, O poveste cu noua povesti, Puf etc.
      Din 1997 este redactor al revistei "Formula AS", unde publica saptamanal articole pe teme culturale (teatru, film, muzica).






SURSA -http://www.formula-as.ro/redactia/silvia-kerim-22

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu