BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

joi, 4 iunie 2015

ZIUA INTERNATIONALA A COPIILOR VICTIME ALE AGRESIUNII

    În data de 4 iunie este marcată Ziua internațională a copiilor victime ale agresiunii. Scopul zilei este de a recunoaște durerea suferită de copiii din întreaga lume, care sunt victime ale abuzului fizic, mental și emoțional și, în același timp, de a susține angajamentul ONU de a proteja drepturile copiilor.

     La începutul anului 2015, ONU estima că 300.000 de copii sunt copii-soldați în peste 20 de țări din întreaga lume. Până la 40 la sută dintre ei sunt fete potrivit.
    La nivel mondial aproximativ 230 de milioane de copii sub vârsta de 5 ani nu au fost înregistrați în mod oficial, fiind lipsiți astfel de dreptul lor la un nume și la naționalitate; din aproximativ 35 de milioane de persoane care trăiesc cu HIV, peste 2 milioane au vârste între 10-19 ani, iar 56 la sută dintre acestea sunt fete; la fiecare 10 minute, undeva în lume, o fată la vârsta adolescenței moare ca urmare a violenței; aproape jumătate din totalul deceselor la copii sub vârsta de 5 ani sunt imputabile subnutriție (aproximativ 3 milioane de decese anual); 17.000 de copii cu vârsta până în 5 ani mor în fiecare zi, în condițiile în care cea mai mare parte din cauze pot fi prevenite sau tratabile, potrivit ultimele estimări publicate de UNICEF.
   Pentru a reclama orice forma de abuz asupra minorilor, aveti la dispozitie Telefonul Copilului – 116.111. Apelul e gratuit.


SURSA-: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/ziua-internationala-a-copiilor-victime-ale-agresiuni-statistici-538654.html#ixzz3c4srGODR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu