BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

joi, 6 octombrie 2016

LANSARE DE CARTE SI ATELIER DE POVESTIT IN DATA DE 21 OCTOMBRIE 2016 LA ora 11.00 !!!

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și Curtea Veche Publishing organizează în ziua de 21 octombrie 2016, ora 11.00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, un eveniment cultural dedicat copiilor, dar nu numai lor: lansare de carte & atelier de povestit. Cu această ocazie, scriitoarea Adina Rosetti își va prezenta și lansa volumul pentru copii intitulat „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?... și alte 10 întrebări fantastice”. La întâlnire vor lua parte Cristiana Radu, ilustratoarea cărții, și actrița Isabela Hașa. 

Așa cum aflăm de pe blogul autoarei, Adina Rosetti s-a născut în 1979, la Brăila. A absolvit în anul 2001 o facultate economică la Universitatea Româno-Americană, apoi un curs post-universitar de jurnalism la Universitatea București. Din 2004 a început să scrie reportaje și articole pe teme sociale și culturale la Dilema Veche și, apoi, la Dilemateca. A lucrat doi ani la Time Out, apoi a fost redactor patru ani la revista ELLE Romania. Alte colaborări: Unica, Esquire, BeWhere, Omnivor, Formula As, CR Fashion Book #2. A primit premiul Tânărul Jurnalist al Anului 2007 (secţiunea Cultură), acordat de Freedom House. În anul 2010 i se publică la Curtea Veche Publishing romanul de debut „Deadline”, bine primit de critică și public, aflat acum la cea de-a doua ediție și tradus în Franța la editura Mercure de France (2013). În 2015 a urmat volumul de proză scurtă „De zece ori pe buze”, apărut la Curtea Veche Publishing. În 2014 a publicat cartea pentru copii

„Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul”, cu ilustrații de Cristiana Radu, premiată în cadrul galei Cele mai frumoase cărți din România cu premiul pentru Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret. Cartea a mai primit premiul Cea mai bună carte pentru copii și tineret la gala Bun de Tipar. Cartea a fost prezentată la Târgul Internațional de carte pentru copii de la Bologna, 2015, și a fost selectată în catalogul „The White Ravens”, cu cele mai frumoase 200 cărți pentru copii din lume, lansat în cadrul Târgului Internațional de carte de la Frankfurt, 2015. A participat la târguri internaționale de carte și lecturi publice la București, Leipzig, Budapesta, Perugia, Torino, Berlin, Praga, Paris, Bologna, Istanbul. 

Volumul este ilustrat de Cristiana Radu, una dintre cele mai talentate și apreciate ilustratoare de carte din România. A colaborat, în afară de Adina Rosetti, cu prestigioase scriitoare ca Grete Tartler și Iulia Iordan, cărora le-a ilustrat cărțile „Gulii verzi în țara piticilor” și, respectiv, „Călătorie printre ierburi și lumină”.
Atelierul de povestit din cadrul acestui eveniment se va bucura de concursul talentatei actrițe Isabela Hașa de la Teatrul de Artă din Deva.
La eveniment sunt așteptați copii, părinți, bunici și toți cei care vor să călătorească în universul fermecător al copilăriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu