BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

joi, 17 mai 2018

ZIUA MONDIALA A TELECOMUNICATIILOR SI A SOCIETATII INFORMATIONALE



Ziua mondiala a telecomunicatiilor si a societatii informationale marcheaza fondarea Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor la 17 Mai 1865 si aminteste de rolul acesteia in interconectarea lumii.
In ultimele doua decenii, Internetul a devenit o resursa globala inegalabila ce amesteca lumea cunoasterii cu cea a divertismentului. Avand miliarde de utilizatori peste tot in lume, Internetul este mijlocul de comunicare cu cea mai mare dezvoltare. Pune in miscare economiile din lume, stimuleaza schimburile si comertul si promoveaza servicii imbunatatite de sanatate, productia alimentara si educatia.
Odata cu acest progres, pastrarea in functiune a infrastructurii Internetului si protejarea impotriva atacurilor infractorilor virtuali a capatat o importanta majora. Copiii si tinerii sunt printre cei mai frecventi utilizatori ai Internetului si ai telefoanelor mobile. Navigand prin spatiul virtual in cautare de informatii, distractie si creandu-si retele de prieteni, ei devin unele dintre cele mai vulnerabile tinte ale exploatarii. Fara protectie impotriva infractorilor virtuali si a pedofililor, viata copiilor este amenintata.
Conventia Natiunilor Unite cu privire la drepturile copilului recunoaste dreptul la educatie si la accesul la informatie, precum si dreptul la joaca si la activitati recreationale. De asemenea, Conventia acorda copilului protectie impotriva tuturor formelor de exploatare si de atragere a acestora in orice activitate ilegala. Este de datoria noastra sa ne asiguram ca prevederile Conventiei sunt aplicate riguros, astfel incat copiii sa acceseze in siguranta Internetul si alte resurse online fara teama ca ar putea cadea prada unor indivizi fara scrupule.

SURSA:http://www.ceasulcuc.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu